SZOLVEGY VEGYIPARI KFT.

A vállalkozás adatai:
Név: Szolvegy Vegyipari Kft.
Cím: H-5000 Szolnok, Téglagyári út 8.
Tel: +36.56.515.106
Fax: +36.56.425.846
E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Web: www.szolvegy.hu
Kontakt: Dr. Daku Lajos, ügyvezető

A vállalkozás bemutatása:
 
Ipari ragasztóanyagok (faipari, papír- és csomagolóipari) hazai gyártása, forgalmazása.
 
A cég elődje, a Kelep Vegyipari Bt. 1991-ben alakult családi vállalkozásként. Kezdetben iskolai és irodai ragasztók valamint bélyegzőpárna festék gyártásával foglalkozott. A betéti társaság tevékenysége, forgalma, vevőköre mindenképpen indokolta, hogy korlátolt felelősségű társasággá alakuljon.
 
A Szolvegy Vegyipari Kft. 1998. július 1-én kezdte meg működését. 2002 tavaszán a vállalkozás új, nagyobb és modernebb telephelyre költözött, ami lehetővé tette a termékválaszték és gyártási mennyiség további növelését.
 
A Kelep iskolai, irodai ragasztók és bélyegzőpárna festékek gyártása mellett a fejlesztések eredményeképpen megkezdődött az ipari ragasztók, kötészeti, és hőszigetelő tapétaragasztók gyártása és értékesítése, valamint megvásárlásra került a Biocera fasebkezelő- és oltóviasz gyártási joga. 
 
Ipari ragasztókat kezdetben a faipar részére gyártottunk, majd ezt a kört bővítettük a papír- és  csomagolóiparral. Termelésünk ezeken a területeken évről évre dinamikusan bővül. 2004-ben elkezdtük a címkeragasztók gyártásának fejlesztését. Jelenleg fém és üveg konzervekre, illetve PET palackokra kínálunk ragasztót.
 
Telephelyfejlesztés keretein belül 2007-ben került átadásra az új irodaépület, és a fejlesztőlabor. 2011 tavaszára fejeződött be a teljes telephelyfejlesztés, amely által a gyártóüzem területe megtízszereződve, megfelelő infrastruktúrával rendelkező korszerű gyártócsarnokká vált, jól felszerelt laborral, új keverős, fűthető oldó tartályokkal, nagy teljesítményű diszpergáló keverőkkel, gépkocsiparkkal. Létszámunk 18
főre nőtt, köztük több vegyészmérnökkel, akik irányítják a gyártást, végzik a fejlesztést és ellenőrzik a minőséget.
 
Az alapanyagokat az Európa Unióból (Ausztria, Német- és Olaszország), a segéd-és csomagolóanyagokat Magyarországról szerezzük be. A termékeinket kezdettől fogva a magunk terjesztjük, forgalmazzuk.
 
A D3 és D4 vízállóságú ragasztóink Rosenheim Institut für Fenstertechnik minősítő jegyzőkönyvvel rendelkeznek.
A jövőt tekintve több irányban is gondolkodunk és fejlesztünk, dolgozunk az egy- és kétkomponensű szórható kárpitos ragasztóinkon, folyamatosan fejlesztjük és keressük a célterületeit az 1 komponensű PUR D4-es ragasztóknak, és megcéloztuk egy HOT MELT ragasztócsalád kifejlesztését is. Természetesen egyedi igényekre, egyedi problémákra is folyamatosan keressük a megoldást, és ha kell, ragasztót módosítunk.
 
Termékeink:
– Faipari ragasztók (beltéri, D3, egy-és kétkomponensű D4, PUR bázisú D4, vákumprésragasztó)
– Papíripari ragasztók (általános papíripari ragasztók, kasírozó- és fóliázó ragasztók, talp-és hosszragasztók)
– Csomagolóipari ragasztók (címkeragasztók PET palackra, fém- és üveg felületre)

SZOLVEGY VEGYIPARI KFT.

SZOLVEGY VEGYIPARI KFT.

Ajánlatkérés